Следвайте ни

Заместник-кмет на Карлово се закле като депутат от ПП ГЕРБ

viber icon

Данка Люртова, досегашен заместник-кмет на Карлово стана народен представител. Днес тя положи клетва като депутат  от парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-тото Народно събрание на България. Люртова влиза на мястото на Христо Грудев, който бе избран за кмет на Асеновград и вече положи клетва и встъпи в длъжност. 

Данка Люртова бе заместник-кмет на Община Карлово два поредни мандата, неин ресор бе „строителство и контрол“.  Тя е общински координатор на ПП ГЕРБ.

Данка Люртова бе кандидат за народен представител от 17- Пловдивски Многомандатен избирателен район и бе трета в кандидат депутатската листата на партията, като от над 6700 избиратели, гласували за ГЕРБ Люртова получи 3479 гласа. Само пет преференции не  и достигнаха да влезе в списък А и да се класира за депутатската банка.

За мен да бъда народен представител е голяма отговорност, заяви Данка Люртова пред кореспондента на „Марица“ и увери, че ще работи активно в парламента. До края на седмицата ще стане ясно и в кои комисии на Народното събрание ще работи през следващите близо две години.

Очаква се овакантеният пост на заместник-кмет на община Карлово да бъде зает отново от човек на ПП ГЕРБ. В последния местен вот за кмет на общината спечели д-р Емил Кабаиванов от СДС, а Люртова като човек на ГЕРБ бе в екипа му.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?