Следвайте ни

За Великден в Розино помагат на хора в нужда

viber icon

Кампания за подпомагане на хора в нужда стартира в Розино.  Тя е инициирана от фондация „Заедно напред - Розино“ и посветена на Великден. Организацията от години подкрепя според възможностите си най-бедните  жители на селото и се старае да направи всеки техен празник възможно най-спокоен и светъл.

Намеренията на организторите са да подпомогнат с храна и продукти от първа необходимост 180 човека от селото и да покажат на хората в нужда, че не са сами и Великден наистина може да бъде празник. Това са хора, които живеят в лишения  и не разчитат на чужда помощ.

За първи път в своите инициативи фондацията насочва вниманието си към толкова голям брой нуждаещи се. За да успее „Заедно напред – Розино“ обединява усилиата си с местното читалище „Звездица“.

Разбира се, това не може да стане  без помощта на  всички жители на селото и региона, заяви пред „Марица“ председателят на фондацията Румен Караджов. Той отправя покана към всеки, който може да помогне, да изпрати  малък дар с хранителни продукти и с него да покаже, че също го е грижа за хората, които живеят в лишения и без подкрепа.

Пратката може да бъде  пакет с някои от следните хранителни продукти - брашно, олио, захар или яйца, пакетирни козунаци, пакетирани колбаси, млечни продуки, пакетирано в тарелка месо.

Организаторите разполагат с големи хладилници за съхранение на нетрайните продукти, но поради краткия им срок на годност може да бъдат изпратени непосредствено преди края на самата мисия.

Желаещите могат да дарят и ваучери за храна - в ситуацията на строги противоепидемични мерки това е най-бързият и безопасен начин подкрепата  да стигне до хората в нужда и всеки да си вземе продуктите, които са му най-необходими.

Продуктите ще се събират до 27 април. А в дните преди Великден, 2 май,  организаторите ще посетят всеки един от нуждаещите се и ще им раздадат пакетите лично.

Организаторите се ангажират да раздадат събраните дарения, като следват стриктно всички мерки за запазване на здравето на семействата.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?