Следвайте ни

За празника на града Баня грейна с нова украса СНИМКИ

viber icon

Баня  грейна с нова украса по случай празника на града. От снощи внушителен надпис с името на курорта грейна на входа от към Пловдив. Стоманено-бетонните букви „БАНЯ“, високи 1.50 метра се четат от далече под LED-осветлението на арката- чешма, която е емблема на населеното място.

Баня посреща своя празник и с две нови информационни табла, които са в помощ на туристите и курортистите. Те са разположени в началото и по средата на централната улица „Липите“ и указват както по-важните обекти, така и традициите и културите събития в града през годината.

Баня празнува 19-години от обявяване на населеното място за град. Това стана с ПМС 282 от 28 август  2002 година.

Тази година в центъра на празничните прояви са деца. Над 50 момичета и момчета заедно рисуваха и участваха в интерактивни игри, организирани от читалище „Св. св. Кирил и Методий“, което заедно с кметството е организатор на проявите. Кметът на Баня Стамен Гешев награди участниците в детските прояви.

Събота вечер е кулминацията в празничните дни. Тогава по традиция на площада е фолклорното надиграване „Средногорска плетеница“. А преди полунощ илюминации ще озарят небето над градчето.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?