49
Следвайте ни

За Деня на народните будители ученици нарисуваха 50 портрета на Райно Попович

viber icon

Деца  от Карлово нарисуваха 50 портрета на  Райно Попович, уникалната експозиция е подредена в къщата, в която е било прочутото училище на възрожденския учител, сега част от комплекс „Старинно Карлово“. Идеята Денят на народните будители да бъде отбелязан като учениците от едноименното основно училище в Карлово рисуват портрет на учителя на Раковски и Левски, е на  учителите по рисуване Пенка Минчева, Румен Читов и Наталия Радкова.

Изложбата се посвещава и на 60-та годишнина на основно училище „Райно Попович“ в Карлово.

 

В Деня на народните будители заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, служители от общинска администрация, уредниците в Общинска художествена галерия и Историческия музей, както и граждани, посетиха изложбата и поднесоха цветя пред паметната плоча на възрожденеца.

Празничното шествие тръгна от барелефа на сподвижника на Васил Левски и основател на Първия градски съвет Васил Караиванов и премина през паметните места в Карлово, с които са увековечени едни от най-големите български възрожденци, общественици и културни деятели, тръгнали по своя духовен път от родния град. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?