49

За да спаси ранена жена: Шефът на карловската болница подкара линейка

Шефът на карловската болница сам подкара линейка, за да спаси пострадала жена.  Д-р Обрейко Обрейков нито за миг не се поколебал как да постъпи, след като звеното на Спешна помощ в Карлово му съобщили, че жена е блъсната на улица в града, а няма свободен екип с линейка, който да окаже помощ.

Случаят е без прецедент както за самия лекар, така и за региона.

Беше около 11.30 часа, когато от Спешна помощ ми се обадиха и ми казаха, че на ул. „Дъбенско шосе“ в Карлово има пътнотранспортно произшествие, а звеното не разполага със свободен екип, защото по това време спешен екип бе на катастрофа със загинал човек на Подбалканския път край Розино, разказа за „Марица“ д-р Обрейков.  Не знаехме какво е състоянието на жената, ударена от кола на „Дъбенско шосе“. Повиках медицинска сестра от Спешна помощ и веднага тръгнах към линейката на болницата, преди това повиках медицинска сестра от Бърза помощ. Качихме се и тръгнахме, каза управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“.

Това е първият случай в лекарската практика на д-р Обрейков, в който той сам  подкарва линейка, макар да е работил като спешен медик в Асеновград в продължение на четири години.

Имам рефлекса да тръгна веднага, приливът на адреналин в този момент е силен, водещ е стремежът да окажеш помощ, обясни лекарят. 

Жената, блъсната от автомобил на карловската улица „Дъбенско шосе“ се оказала с леки травми. 

Докарахме я в болницата, за да я прегледаме и поставим диагноза, каза управителят на болницата. Имаше хематоми по лицето и охлузвания, но нямаше счупвания или опасни травми. По нейно желание бе изписана и освободена от болницата, допълни още д-р Обрейков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Скъпи на триците, евтини на беашното

Скъпи на триците, евтини на беашното

20.01.2023 | 21:30

Браво на Доктора. НО не му е работа той да управлява линейката. В края на краищата не е учил 6 години, за да кара раздрънканата линейка. Той не е Б. Борисов, а безработни шофьри - бол.

Отговори
6 2
Не си разбрал

Не си разбрал

21.01.2023 | 10:51

Шефът Е спешен лекар, това е работил доста време, иначе е и невролог. Линейката е доста нова и няма нищо лошо, че е помогнал на пациент, вместо да се налива с водка в кабинета си, докато свободна линейка кисне на паркинга. Приятно ме изненада тази постъпка!

Отговори
3 0
Пловдив

Пловдив

20.01.2023 | 17:27

БРАВО на Човека и Лекаря!

Отговори
20 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?