Следвайте ни

Втора водоноска пътува към Сопот, градът вехне без вода от няколко дни

viber icon

Близо 9 хиляди жители на Сопот са без питейна вода повече от седмица, в града зрее недоволство, което всеки момент ще избухне. От няколко дни граждани,  събрани на малки групи се молят за дъжд, готови да организират и истински молебен. Драмата с водата на Сопот през летните месеци продължава години наред.

Има проблем, призна главният инженер на В и К ЕООД – Пловдив Антон Гълъбов. Днес изпратихме една водоноска към Сопот, сега към града пътува и втора, заяви той пред кореспондента на „Марица“.

Проблемът е в старият тръбопровод, довеждащ водата от водоема на запад от Сопот до града, заяви инж. Гълъбов.  Трасето е стоманено, изградено по технология от 60-те години, която е неефективна, а и самата тръба често аварира.

Водното дружество години наред се опитвало да осигури проект, по който да бъде подменена тръбата, но след като това не се случило, се заело да го направи със собствени сили. Това било причината в Сопот цяла седмица да няма вода. Вече били подменени 660 метра, оставали още 340 метра, по които да се поставят новите тръби, стана ясно от разговора с инж. Гълъбов.

Ремонтът се забави, има проблем с изграждането на връзки на две места, каза главният инженер на В и К. Според него до утре Сопот ще има вода.

Инж. Антон Гълъбов опроверга упоритите слухове в града, че  причината за сухия режим  е затова, че ВМЗ ползва питейна вода за промишлени нужди.

Това обаче не внася спокойствие, коментираха граждани на Сопот. Всеки момент ще излезем на протест, заявиха жители на Вазовия град пред „Марица“.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сопутянеца

Сопутянеца

07.08.2020 | 10:15

Да бяха останали без ракия, да се притесняваме, но без вода... Истинските Сопотяни вода не пият!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?