Следвайте ни

Временната комисия в Сопот: Болницата има спешна нужда от оздравителен план

viber icon

Временната комисия към Общински съвет - Сопот, създадена за да проучи и анализира състоянието на общинската болница „Иван Раев", излезе с подробен доклад относно финансите, управлението и състоянието на материално-техническата база. Заключението е, че лечебното заведение се нуждае от спешен оздравителен план. 

Председателят на комисията Фратьо Куртев съобщи, че всички документи са достъпни на Интернет страницата на общината и призова гражданите да се запознаят със съдържанието им. 

МБПЛ „Иван Раев" разполага с внушителна материално-техническа база, по-голямата част от която е в задоволително състояние. Вторият етаж на болницата е неизползваем, а приземният и първият етаж се нуждаят от довършителни дейности. Медицинската апаратура е физически и морално остаряла. Дружеството е с ниска задлъжнялост и то само към принципала – община Сопот. Разходите на лечебното заведение надвишават приходите - системно работи на загуба. Необходимо е паралелно да се работи за привличане на специалисти, за предоставяне на качествени здравни услуги. 

Направените изводи чертаят тежка картина. „Болницата трябва да се превърне в кауза на всички граждани, коментира Фратьо Куртев и добави, че са необходими спешни и адекватни действия от страна на Общинския съвет, Общинската администрация и управата на болницата. Той припомни, че в момента тече конкурс за нов управител на лечебното заведение и изрази надежда за ефективна работа и с новото ръководство. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?