Временна комисия  от старейшини нищи дейността на болница „Иван Раев“ в Сопот

Временна комисия от общински съветници прави анализ на финансовото състояние и управлението на болница „Иван Раев“ в  Сопот. Тя бе  сформирана след драматични дебати в Общинския съвет и се състои от петима членове.

След  преглед на документи, срещи и разговори с представители на здравното заведение, които ще продължат в следващите седмици, комисията ще даде своето становище и препоръки за адекватно управление на болницата от страна на управителя и на принципала - Общинския съвет. 

Окончателният състав на Временната комисия е Фратьо Куртев, председател и членове Галина Белезирева от ПП ГЕРБ, Станислав Стоенчев от БСП, Любомир Джапаров и Яна Тодорова от СДС.

След първото заседание комисията е отправила искане за достъп до документи към общинска администрация и към болничното заведение. Необходимата информация трябва да бъде предоставена в срок до 26 февруари. Изискани са документи за Медицинския център, счетоводни книжа за срок от 5 години назад, инвентарна книга, справки към Здравната каса и Министерство на здравеопазването. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?