Следвайте ни

Връчват Вазовата награда на церемония в Сопот

viber icon

В Сопот продължават проявите, посветени на 171 години от рождението на Иван Вазов. Те са под патронажа на президента Румен Радев. Кулминацията  е днес, рождената дата на Патриарха на българската литература. Тогава от 20.30 часа на площад „Иван Вазов“ ще се състои официална церемония за честване на рождената дата на Иван Вазов и награждаване на тазгодишния лауреат на Вазовата награда. Тази година носител на приза е писателят Боян Ангелов.

Програмата днес е наситена с много събития.

В 9:30 ч. в къщата музей „Иван Вазов” ще бъде представено детското утро  „Аз съм българче“, организирано от Центъра за работа с деца с участието на децата на Сопот. 

В 11:30 ч. пак там  ще се проведе церемония по награждаването на лауреатите от Седмия  национален конкурс „Вазовата България“ и среща разговор с носителя на „Детска Вазова награда”. Тази година това е екипът на списание „Любословие“.

По традиция всяка година  преди официалната церемония по награждаване с Вазовата  награда в къщата музей „Иван Вазов” се провежда  среща разговор с лауреата. Тази година носител на приза е писателят Боян Ангелов. Срещата на публиката с него е от 17  часа.

По случай 171-годишнината от рождението на Иван Вазов в църквата „Св. св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена тържествена света литургия. В 19 ч. на сцената на НЧ „Иван Вазов - 1871“ ще бъде представена театралната постановка „Сюрприз“ по разкази на Чудомир, гостува Младежки театър „Николай Бинев“, София.

След официалната церемония, посветена на 171 години от рождението на Иван Вазов, на площада започва празнична програма с участието на "Дийп Зон Прожект" и водещ Николай Урумов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?