Следвайте ни

Връщат наред туристи по маратонки, тръгнали към връх Ботев

viber icon

Служители на НП „Централен Балкан“ върнаха в събота и неделя няколко души, които сами или на млаки групи от по двама-трима човека  били тръгнали от Калофер да покоряват връх Ботев без никаква екипировка и подготовка, съобщиха от администрацията на парка. Бяха по маратонки и леки якета и нямаха представа къде отиват, каза директорът Генчо Илиев.

Очевидно драмата с изгубените баща и син не им е послужила за поука.

Независимо че долу в града времето може да изглежда добро, горе в планината  и на върха рискът е много голям, особено за неподготвени хора, припомни Генчо Илиев.

Той смята, че изграждането на заслони за туристите ще бъде от голяма полза, но все пак тръгващите към планината трябва да имат подготовка с информация, екипировка, ориентири.

Според Генчо Илиев ремонтът на съществуващите заслони и изграждането на един или два нови няма да стане автоматично, но дирекцията на НП „Централен Балкан“ се заема с това.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?