Следвайте ни

Връчват символичния ключ на Сопот на Петър Мандужков в новия парк на града

viber icon

Нов парк ще бъде открит в най-големия квартал на Сопот „Сарая“. Лентата ще бъде прерязана официално на 5 септември, събота, когато е  празникът на община Сопот. Тогава  местната власт и гражданите ще честват 17 години от от възстановяването на община Сопот.

От пет години досега Сопот посреща своя празник с по една нова придобивка. В предишни години по случай 5 септември бяха изградени градинка в фонтан,  Вазова алея, площадка за фитнес на открито на хълма „Трапето“. 
Решението да се изгради парк в „Сарая“,  в който живее почти половината от населението на Сопот,  бе взето заедно обитателите на квартала преди няколко месеца. Паркът  е изграден със съвместните усилия на общината и бизнесмена Петър Манджуков, чийто детски и младежки и години  и началото на професионалния му път започват от Сопот.

Преди броени дни Общинският съвет на Сопот обяви Петър Манджуков за почетен гражданин. Той ще получи символичния ключ на града на тържествена сесия в новия парк в квартал „Сарая“ при откриването на  придобивката.

По случай празника на община Сопот ще има още няколко прояви. Сутринта в 9.00 часа в църквата „Св.св. Петър и Павел“ ше бъде отслужен молебен за благоденствието на жителите на община Сопот и региона.

В 10.00 часа на площад „Иван Вазов“ кметът на Сопот Деян Дойнов ще произнесе празнично слово, а поздрав към гражданите на общината ще отправи Военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

В къща-музей „Иван Вазов“  ще бъде открита документална изложба на „Българийо, аз всичко тебе дадох“ на националния музей „Иван Вазов“ – София.

Вечерта от 18.00 часа в салона на читалището ще бъде представена пиесата „Мъжка задушница“ на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе с участието на Николай Урумов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?