49

Военните спасиха възрастна жена от потопа в Карловско

Появи се непотвърдена информация, че наводненията в Богдан са взели първа жертва - 80-годишна възрастна жена. Оказа се обаче, че военните са успели да я евакуират, съобщи БНТ.

Няма достъп до селото, тъй като и двата му моста са недостъпни - единият е напълно отнесен, а другият е под вода.

В момента в Богдан са екипи на Българската национална телевизия и Българското национално радио, които също не могат да бъдат евакуирани. Продължава да вали много силен дъжд.

Директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов пък заяви пред bTV, че няма загинали и пострадали. Това не ни прави спокойни, че няма застрашени хора". 

„Розино, Кърнаре, Слатина, Столетово, Каравелово и Богдан са местата в беда в момента. По цялото поречие на река Стряма сме разположили доброволци. Предупредили сме кметовете да наблюдават реката да не стане опасна и за други населени места. В момента водите на река Стряма са невиждани. По-голяма е от река Марица“, добави той. Той потвърди, че село Богдан на практика е откъснато от цялата община.

„Тази нощ над Клисура във водосбора на Стряма е паднало 194 литра на квадратен метър дъжд. Тежка е ситуацията. Пълна евакуация не можем да проведем. В момента указанията са тези хора, които са затворени в къщите да се качат на високите етажи - временно да запазят живота си“, каза още Николов.

Той допълни, че от всички области пристигат спасители и лодки, включително от Столична община. Водолази и алпинисти също помагат при спасяването, военното поделение също.

„За съжаление, хеликоптерът не може да излети в това време. До края на деня очакваме стабилизиране на времето“, добави Николов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.09.2022 | 14:02

БОГ да я прости ВЪЗРАСТНАТА ЖЕНА

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?