49

Водният ад в Карловско: Паднаха къщи в Богдан, Стряма събори мост между две села

Истински воден ад ври в карловските села. Стряма и всички реки и дерета откъснаха части от Подбалканския път и на места той е непроходим. Стряма скъса моста между Московец и Богдан. Подкопани от силната вода и задръстени от клони са още три моста по течението на реката. Има опасност Стряма да разруши и други съоръжение по пътя си – мостове и диги, и да наводни други села.

На място в Каравелово са кметът на общината Емил Кабаиванов и директорът на НС за Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов.

Под наблюдение е река Мъртвица, която може да залее Дъбене. Там от час разчистват ромската махала от паркирани автомобили и предупреждават населението за евентуална опасност от наводнение. Дежурни екипи следят ежеминутно нивото на язовирите, общинските все още имат свободен обем около 40 процента, но в случай на необходимост ще бъдат отворени преливниците.

 

Водата заля жп тунел и участъци от железница, влаковете София-Бургас се движат през Пловдив.

Най-страшно е в селата Богдан и Каравелово, те са под вода. В Богдан вече има паднали къщи, над десет човека са евакуирани и са настанени временно в читалището. Водата в цялото село Каравелово е над метър, улиците са непроходими, дворовете и десетки къщи са пълни с вода.

Под вода и Столетово. Мъжът, който е в къща край язовира  и чака помощ, остава там. Преди час бе направен опит от Противопожарната служба до там да стигне хеликоптер, но поради лошите атмосферни условия и това се оказа невъзможно.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.09.2022 | 13:45

БОЖИЧКО пази БОЖЕ БЪЛГАРИЯ

Отговори
6 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?