Следвайте ни

ВМЗ-Сопот откри нов цех в Иганово за 25 млн. лева СНИМКИ

viber icon

Нов цех за автоматично пълнене на боеприпаси  бе открит на площадка „Иганово“ на ВМЗ ЕАД – Сопот. В него са инвестирани близо 25 милиона лева собствени средства , а пускането му в действие  ще вдигне обема и качеството на произвежданата продукция няколко пъти.  

Изграждането на този цех е още една стъпка към усъвършенстване на технологичната платформа на ВМЗ и към подобряване условията на труд. 

 

 

Новият 835-ти цех е без аналог като технология, а условията на труд в него – отлични. Това заяви изпълнителният директор на ВМЗ ЕАД  д-р инж. Гецов на официалната церемония при прерязването на лентата. 

През последните години ВМЗ инвестира над 150 милиона лева за подобряване на технологичната база и за безопасни условия на труд. 70 на сто от базата и оборудването на дружеството са подменени с нови, продукцията е по-висококачествена. 

 

 

Инвестираните в технологично обновление  и подобряване на условията на труд собствени средства на ВМЗ, са спечелени  от неговия колектив, заяви изпълнителният директор Иван Гецов. Той благодари на работниците,  служители и ръководителите в дружеството. Освен това Гецов оцени като правилно решението на ръководството отпреди четири  години да насочи усилията си в посока на обновление.

 Паралелно с подобряване на технологичната база и инвестициите, дружеството трябваше да изплаща стари задължения в немалък размер, които може да се каже, че вече са стопени. Това нямаше да бъде факт без нашия най-ценен капитал – хората, работили всеотдайно през последните години и допринесли да стигнем до  постигнатия успех. 

Изпълнителният директор благодари и  на българското правителство за подкрепата, която оказва на най-голямото дружество от военнопромишления комплекс в България.

 

 

Поздравление и бъдещи успехи на ВМЗ ЕАД и  неговия колектив пожелаха областният управител  на област Пловдив Дани Каназирева и и словашките партньори  на ВМЗ от фирма „Конструкта“.

По случай откриването на новия цех на ВМЗ   се състоя кратка церемония. На нея присъстваха посланикът на Република Словакия Мануел Корчек, областният управител на Пловдивска област д-р Дани Каназирева, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на общинския съвет Доньо Тодоров, кметът на Сопот Деян Дойнов, Любомир Плишко – председател на директорския борд на словашката фирма „Конструкта“ – производител на оборудването за новия цех и изпълнителният директор на фирмата Мариан Михалик,  Съветът на директорите на ВМЗ – председателят Атанас Богданов, Трифон Кумчев и д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на държавното дружество, синдикалисти, оперативното ръководство на оръжейницата, работници.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?