1553

ВМЗ с амбициозна програма за привличане на кадри със стажове и стипендиантски програми

Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи започва активна работа по привличането на млади хора с учебни практики, стажове и стипендиантски програми. 

„Привличането на кадри чрез дуалното обучение и стажантските програми е приоритет за нас с оглед на целта ни да развиваме дружеството като най-голямото държавно предприятие в системата на военно-промишления комплекс у нас“, посочи преди срещата си със стажант-ученици днес изпълнителният директор на ВМЗ Иван Иванов. 

Той посети един от цеховете – 350, в който се обучават ученици от Професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот, с която ВМЗ има сключен договор за дуално обучение. 14 деца се обучават в момента в реална работна среда.

През изминалата учебна година единадесетокласниците три дни в седмицата са били в училище и два дни – в завода. Те са назначени на трудови договори и трупат реален осигурителен стаж. „Работата тук помага на учениците да усвоят по-добре наученото в класната стая“, коментираха наставници на учениците. В момента с всеки 5 ученици пряко работи по един наставник. 

Изпълнителният директор Иван Иванов разговаря с учениците от Професионалната гимназия за работата им в завода, за интереса им към професията и желанието да се обучават в тази насока. Пожела им успех и ги предупреди да бъдат отговорни към правилата за безопасен труд. 

Ръководството на ВМЗ стартира през септември кампания и дни на отворени врати, с които да активизира процеса по партньорските програми както с учениците от професионалните гимназии, така и с техническите университети. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?