49

Вилната зона на Сопот без вода още 5 дни, готвят протест

Десет дни част от Сопот няма вода. Водоизточниците и част от водопроводите, които снабдяват Вазовия град, са разрушени от водния апокалипсис в Подбалкана. Стотици хора, които живеят във вилната зона на Сопот и района под местността Боровата гора, са без вода. 

В Сопот зрее социално напрежение. Преди броени срещу забавените ремонти на съоръженията кметът на общината Деян Дойнов и гражданите заедно протестираха в центъра на града.

От завчера живеещите във вилната зона и северозападната част на Сопот събраха протестна подписка, в която настояват за бързо решаване на проблема. Очаква се утре, понеделник, хората да протестират.

Община Сопот уведоми както управителя на ВИК – Пловдив – инж. Огнян Кулишев, така и съответните други институции, заяви по този повод кметът на Сопот Деян Дойнов. В проведен телефонен разговор инж. Кулишев е уверил кмета на община Сопот,  че ВИК ЕООД – Пловдив разполага с наличен финансов, технически и човешки ресурс и е гарантирал, че най-късно до 16.09.2022 г. в този участък ще бъде възстановено нормалното водоподаване. 

Междувременно администрацията в Сопот информира за проблема всички държавни институции, след което зам.-кметът на общината Николай Новаков направи изявление пред медиите. Той заяви, че „от юридическа гледна точка община Сопот в началото на следващата седмица ще изиска от вътрешния министър и главния прокурор на Република България как е приет сигналът за липса на вода, уведомени ли са други институции, уведомено ли е населението от ВИК дружеството, какво е било предприето, както и времеви график и план за справяне с проблема.“

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?