49
Следвайте ни

Виктория Михайлова, кандидат за кмет на община Калояново от ГЕРБ/СДС: Работя за община Калояново - стабилна финансово, с подобрена инфраструктура и достоен жизнен стандарт за хората

viber icon

Виктория Михайлова е единствената дама, която влезе в надпреварата за кметския пост на община Калояново. Тя е на 56 години, семейна с две деца. Родното и място е  Калояново, омъжена е и живее в  Дълго поле. Завършила е ВФСИ „Д. А. Ценов” – Свищов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността счетоводство и контрол. От януари 2004 г. работи в Общинска администрация Калояново и заема длъжността Директор дирекция „Обща администрация“. Споделя, че работата и усилията и са били винаги насочени към разумно и ефективно изразходване на бюджетните и европейските  средства. Дългогодишен член е на СДС и е кандидат за кмет на местна коалиция ГЕРБ /СДС/. 

-        Госпожо Михайлова, след близо 15 години работа в общинската администрация, кое ви мотивира да се кандидатирате за кмет на община Калояново?

-        Мотивира ме доверието и подкрепата, която получих при номинацията ми за кандидат за кмет на община Калояново. Длъжна съм да го оправдая и да работя градивно за успеха на общината. Разбира се, признанието и доверието са важен генератор на енергията да продължа напред за видима промяна в общината.

-        Вие сте човек със сериозен опит в общинската администрация, но кметският пост е сериозно предизивикателство? Кои са основните принципи, от които ще се ръководите в управлението на общината, ако бъдете избрана за кмет?

-        На първо място на всяка община е необходимо стабилно финансово управление. Освен това смятам, че проблемите на гражданите не трябва да бъдат на втори или трети план, както и взаимодействието с тях. Да има откритост в работата на общината също е важно - прозрачността при вземането на решения , контрола и  отчетността при тяхното изпълнение ще  гарантират обществения интерес. В интерес на гражданите и бизнеса и с  цел улесняване на достъпа до информация и намаляване на административната тежест смятам, че е необходимо в общинска администрация да бъдат създадени публични регистри.

-        Вие имате поглед към проблемите на общината и като дългогодишен служител в администрацията, и като гражданин. Решаването на кои проблеми са приоритет за вас?

-        Едни от основните ми приоритети ще бъдат свързани с ремонт и рехабилитация на водоснабдителна мрежа, ремонти на улична мрежа и тротоарни настилки. Ще положа усилия в сътрудничество с ВиК-Пловдив да подменяме амортизираните водопроводни тръби. Ще държа средства за асфалтиране на улици да се разходват след подмяната на стария етернит. До края на годината се очаква да реализираме проект в с. Житница за подмяна водопровод по ул. „4-та“ и ул. „9-та“. Приключва  изработването на проекта за подмяна на водопровода по т. нар околовръстно на Калояново – трасе с множество аварии, с който ще  търсим финансиране през следващата година. До края на годината ще имаме работни проекти и за реконструкция на водопровод по ул. 3 та в с. Дълго поле и по ул. 8 ма и 2 ра в с. Ръжево. Предстои да бъде изградена и дъждовна канализация по ул. Цар Калоян“  в с. Калояново. 

-        Благоустрояването и чистотата са един от тестовете за кметската работа. Има ли проблеми в това отношение и какви са вашите виждания относно тяхното решаване?

-        Една много важна задача ще бъде реализиране на проекти за благоустройство, озеленяване и създаване на места за спорт и отдих, подобряване на материалната база на социални и културни институции в общината. 

          Ще работим по изпълнението на обект  „Обособяване на зона за спорт и отдих“      на мястото на старото училище в село Житница , който включва мини футболно игрище, детска площадка, зона за фитнес на открито и мултифункционално игрище и ще осигури отлични условия за спорт и почивка на деца , младежи и възрастни.

За общински център с. Калояново сред основните ми приоритети ще бъде: 

-Разработване на проект за основен ремонт на киносалона в сградата на общината и изпълнението му, така че да се превърне в съвременна многофункционална зала. 

- Благоустройство на пространството зад Дома на специалиста в с. Калояново  и изграждане на обществен паркинг

- Реконструкция на ул. Копривщица в с. Калояново

Предстои да обявим обществена поръчка за реконструкция на оставащата част от тротоарите по главната улица на  село Дълго поле. 

Смятам, че дължим на населението на село Дълго поле място за културна дейност, за информационно-образователни събития, срещи и др. В тази връзка имам намерение да възложим обследване и изработване на инвестиционен проект за  реконструкция на сградата „Дом на културата“  в село Дълго поле. 

Що се отнася до чистотата, община Калояново е изцяло селски район и тук се генерират значително количество зелени отпадъци. С цел мотивиранe на населението да събира и оползотворява годния за компостиране отпадък при източника, се ангажирам да реализираме пилотен проект за въвеждане на фамилно компостиране сред домакинствата. По отношение на сметосъбирането ще настоявам обслужването на 15 населени места да се осъществява с два титулярни сметоизвозващи автомобила, като единият ще обслужва малките населени места, а другият - по-големите. По този начин ще се обезпечи спазването на графика и елиминиране на забавяне в обслужването на съдовете за смет.

Не на последно място искам да отбележа, че ще работя за създаването на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи за учредяването, на който ще разчитам на подкрепата на ОбС . 

-        Какво е виждането Ви ? 

-        Фондът да подпомага малки инициативи във всички населени места на община Калояново, като участници ще могат да бъдат неформални граждански групи, пенсионерски клубове, читалища, сдружения с нестопанска цел от територията на община Калояново, които желаят да реализират инициативи в полза на местната общност в следните  приоритетни области: социална сфера ; образование; култура; спорт; подобряване облика на населените места /почистване, залесяване, оформяне на градински кътове, подобряване състоянието на спортни и детски площадки,  освежаване чрез боядисване и варосване и др./;. 

          Целта е да се реализират ползи с участието на общността при решаването на  местни проблеми, подобряване на средата и качеството на живот. Размерът на средствата за финансиране на граждански инициативи ще се определя с решение на Общински съвет –за всяка бюджетна година .

-        Селата в община Калояново пазят стойностни местни традиции, свързани с празници, опазване на родовата памет, традиционни културни и спортни прояви. Каква е визията ви в тази посока? 

-        Всяко населено място има свои обичаи и традиции, които го правят неповторимо. Тяхното съхраняване, популяризиране и поддържане  е един от моите приоритети. Затова смятам, че местните традиции и обичаи трябва да бъдат подпомагани чрез конкретна помощ за самодейните танцови ансамбли, певческите групи, кукерските състави. Ще добавя още, че в общината активно се развива детско-юношеският футбол и мерките, свързани с обогатяване на дейността на спортните клубове и подпомагане на работата с деца, ще бъдат изпълнявани с висок приоритет. 

-        Какво ще обещаете на жителите на общината преди деня на избор?

-        На жителите на общината обещавам работа, разумни решения и нови успешни проекти – а от тях очаквам кредит на доверие. Искам да ги призова да гласуват с бюлетина номер 13 за кмет на община Калояново и да ги уверя, че ще работя с ясното съзнание, че всичко, което ще направим, остава след нас и то ще говори как сме се справили след обещанията като управляващи. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Йосиф

Йосиф

29.09.2021 | 15:45

Нито дума за корупцията ?Тя ,съществува ли на този етап в общ.Калояново ?Има ли фирми и фирмички източвощи общинския бюджет ?Нима всичко е наред ?

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?