Следвайте ни

Вицепрезидентът Илияна Йотова - специален гост на Клисура по случай 145 години от Априлското въстание

viber icon

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде официален гост на Клисура по случай 145 години от Априлското въстание. Кулминацията на честванията е на 1 май, тогава в града ще бъде и ръководството на община Карлово. Клисура очаква и много гости от региона и страната, заяви кметът Генка Тодорова.

Клисура стяга епична възстановка на Априлското въстание от 1876 г. Епизодите от обявяването на въстанието, часовете на бунта и боевете за възпиране на османските орди край града ще оживеят на 1 май около обяд. Сцените ще се разгърнат на площада в Клисура, по улиците на града и в местността Зли дол.

Ще отбележим по подобаващ начин геройските дни Априлското въстание, но при строго спазване на протиепидемичните мерки, допълни тя.

Преди броени дни в града бяха ръководителите на регионалните клубове към Национално дружество „Традиция“, за да  разпределят участието си във  възстановката.

 На 1 май около 11.00 часа Илияна Йотова ще приветства жителите и гостите на града.  

Проявите ще открие  вокална група „Карловойс“. След това ученикът Петър Цанков ще изпълни поема, посветена на въстанието в Клисура.

В 11.45 часа започва военно-историческа реконструкция на моменти от Априлското въстание в Клисура с участието на регионалните клубове на Национално движение „Традиция“ и самодейци от града. Вечерта на площада ще има народно веселие.

По традиция на 30 април вечерта също има прояви, посветени на Априлското въстание. От 19.30 часа започва концерт на фолклорен ансамбъл „Розова долина“. От 20.30 часа в Клисура ще се проведе  тържествен митинг-заря.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?