1939

В Сопот: Туристическа фирма ще прави 120 кг сладолед дневно

Най-известната туристическа фирма в Подбалкана ще прави сладолед. „Център Регион груп“ ЕООД, чийто собственик е  бизнесменът Хаваж Митюнин, ще произвежда леденото изкушение от мляко от собствената си кравеферма и ще влага в него вкусни ядки и ароматни плодове, научи „Марица“.  

Цехът ще е базиран в Сопот, фирмата ще използва съществуваща собствена сграда. Млякото ще се излива в млекосъбирателни вани в приемното помещение, от където по тръбопровод ще се насочва към производството чрез помпа.

Овкусителите ще  се размерват съгласно рецептурите и ще се подготвят за смесване с база за кето сладолед. В обекта е предвиден конвектомат за изпичане на сурови ядки - бадем, лешник, орех, сусам, приготвяне на крокан. Изпечените ядки ще се начукват или смилат и влагат в съответния вид сладолед. Предвидена е и вана за разтопяване на шоколад с последващо влагане при производството на кето сладолед.

В някои видове кето сладолед ще бъдат влагани и пресни горски плодове /малини, къпини, диви ягоди и др./. За целта е обособен отделен басейн за измиване на плодове.

Размерените компоненти, съгласно рецептурите, ще се подлагат на смесване и разтваряне посредством миксер - пасатор като се добавят сухите компоненти, предварително разбъркани и смесени. Миксирането ще е бързо и ще продължава до пълното разтваряне на съставните части. Сладоледът ще  се разфасова в съдове от пластмаса за еднократна употреба, те ще бъдат в вместимост  0,250 кг, 0,500 кг и 5 кг и ще отговарят на всички нормативни изисквания. 

Дневно от цеха ще излизат 120 кг сладолед с различен вкус и аромат.

Бизнесменът Хаваж Митюнин стъпи в Сопот със своята фирма „Център регион груп“ ЕООД през 2000 г. като закупи от държавната фирма ВМЗ ЕАД  лифт „Незабравка“ и едноименна хижа.  Скоро след това край първата станция на лифта изникна първият въжен град в България – място за тим  билдинг и екстремни преживявания. Модерният туристически комплекс край лифта непрекъснато се разширява и развива. Заради лифта мястото се превърна в център на парапланеризма у нас. 

Фирмата развива земеделие и животновъдство  в Подбалкана, а производството на сладолед е поредната стъпка в развитието на „Център регион груп“ ЕООД.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Колев

Колев

05.04.2022 | 01:22

И тоя затвори х.,Незабравка", която беше и почивна база през лятото...кво ми го хвалите! Направи дърводелски цех във видеобара на киното, спря втората част от лифта, сума ти години е в ,,ремонт"....!!! Ай сиктир...направил , грънци! Ама и Стоенчев е за утрепване, че му ги хариза без пари...лифта, киното, хижата...!!!

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?