В Сопот продължават да търсят управител на болница "Иван Раев"

Заместник-кметът на община Сопот Николай Новаков да започне преговори с досегашния управител на местната болница „Иван Раев“.  Той ще трябва да убеди  д-р Стефан Анастасов да продължи да ръководи лечебното заведение още два месеца, докато бъде избран нов шеф. Това стана ясно след дълги дебати на общинските съветници в града на Вазов. На свое заседание членовете на всички постоянни комисии упълномощиха Новаков да направи предстоящите разговори.

Това е поредният опит на местната власт да реши проблема както с управлението на болницата, така и с нейното оцеляване в бъдеще.

Ако д-р Анастасов склони да остане начело на болницата още два месеца съветниците ще трябва да излязат с ясна позиция какво ще правят по-нататък. Трябва да сме наясно какво предлагаме като местна власт, иначе не можем да привлечем кандидат за този пост, категорична бе общинската съветничка Анелия Бочева. Без такова решение  бъдещето на здравното заведение остава неясно, убедена  е тя. 

Необходими са сериозни инвестиции за подобряване на материалната база, която  е голяма, но в окаяно състояние. Необходими са инвестиции в човешки ресурси. Болницата се крепи на няколко човека с нужното образование и квалификация  и без тях тя просто ще рухне, заяви общинският съветник Любомир Джапаров.

Тези въпроси обаче ще бъдат обсъждани едва след като стане ясно дали д-р Анастасов приеме да остане на работа още 60 дни.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?