Следвайте ни

В Сопот отсвириха обществено обсъждане за 1.2 млн. лв. заем

viber icon

Нито един гражданин на Сопот не дойде на общественото обсъждане за теглене на нов кредит от местната администрация. Дискусията бе насрочена за 19 октомври от 17.30 часа. Сопотненци, излизащи от работа,  преминаха през площад „Иван Вазов“, където ги чакаха кметът Деян Дойнов и заместник-кметът Николай Новаков, микрофони и тонколони, но отминаха без никакъв интерес.

Община Сопот има намерение за обнови площада по собствен проект, дейностите ще струват 1.2 млн. лева. За да осъществи проекта администрацията ще вземе кредит от фонд „ФЛАГ“ ЕАД. Процедурата обаче изисква да се проведе обществено обсъждане.

Кредитът ще бъде погасяван с местни приходи, които постъпват в бюджета, срокът е  за изплащане е 240 месеца, а лихвата - 3%. Условията са добри и затова не съм притеснен от факта, че общината ще вземе кредит, заяви кметът на Сопот Деян Дойнов.

Това е вторият дълг, който община Сопот поема. Преди броени дни обществено обсъждане за заем от фонд „ФЛАГ“ ЕАД се проведе в Анево, кредитът ще бъде за ремонт на старото училище и е в размер на 400 хиляди лева. Тогава жителите на сопотското село проявиха активност и интерес и дори заявиха готовност да помогнат с доброволен труд и парични дарения за реализиране на проекта.

Деян Дойнов ще внесе докладната записка с предложение за новия кредит в Общинския съвет. 

Очакваме мнения по въпроса за дълга да има в социалните мрежи, където нашите съграждани често коментират и дискутират по обществени въпроси, те ще бъдат приложени към документите за кредита, заяви заместник-кметът Николай Новаков.

Гражданите на Сопот ще могат да изразят мнението си относно дълга и в постоянните комисии към Общинския съвет, допълни той.

Обновеният площад в Анево ще бъде  с фонтани и водни огледала, с места за културни и обществени прояви, с достъпна среда. Макетът е изложен в сградата на общинската администрация.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?