44

В Сопот откриха паметна плоча на големия артист Енчо Багаров

Паметна плоча на големия български артист, драматург и режисьор Енчо Ба̀гаров беше открита в Сопот днес.  Той е роден на 18 юни 1925 г. във Вазовия град и е един създателите на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ през 1956 г.

Събитието събра десетки жители на града, които се поклониха пред паметта на знаменития им съгражданин, част от които тепърва ще се запознават с историята на неговия живот.

Паметната плоча е дарена от Емил Йорданов с мисията да извади от забвение исторически личности и бележити българи. Кратки биографични данни представиха деца от СУ „Иван Вазов“. Дарителят разказа за делото си, посветено на паметта на забравени българи, занимавали се в миналото с изкуство. 

На откриването присъстваха кметът на община Сопот Станислав Стоенчев, който благодари на Емил Йорданов. Стоенчев пожела  да има повече родолюбиви наши сънародници като Йорданов. 

Цветя поднесоха кметът, председателят на ОбС Сопот Нели Пенева, представители на читалището, на къща-музей „Иван Вазов“, политически партии, представители на Центъра за работа с деца, на Центъра за обществена подкрепа, на пенсионерския клуб „Копсис“, Клуба на инвалида.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?