Следвайте ни

В Сопот обсъждат бюджет 2021 навръх Нова година

Местната власт призова гражданите да участват активно в управлението на общината

viber icon

 Кметът на община Сопот Деян Дойнов покани гражданите на публично обсъждане на проекта за бюджет на общината. Той се позова за това на Закона за публичните финанси и насрочи събитието на 31 декември 2020 г. от 11:30 часа на площад „Иван Вазов“ в  Сопот.

 „Нека в последния ден от годината изпратим всичко лошо, което ни споходи и да отправим с надежда поглед към следващата година, която да ни донесе здраве и благоденствие“, призова Деян Дойнов. 

Бюджетът на община Сопот за 2021 година може да бъде наречен „пандемичен“, обясни в аванс кметът. Той отразява настъпилите промени в приходи, в следствие на удължените срокове за изплащане на дължимите данъци, както и намалелите постъпления в общинската хазна от наеми.

Тези мерки бяха крайно необходими, за да може държавата и общините да подпомогнат физическите и юридическите лица при настъпилата пандемия от COVID-19.  При изготвянето на бюджета са положени усилия да се предвидят последствията от тази криза, която все още не е отминала, коментира Деян Дойнов.

До днес гражданите можеха да отправят  своите писмени предложения, свързани с бюджета на общината за  2021 г. в сградата на администрацията или да ги изразят публично по време на обсъждането. 

В свое обръщение   заместник-кметът Николай Новаков прикани граждани за активност по време на обсъждането. Той припомни, че Наредбата за местните данъци и такси, според която бяха определени новите налози в Сопот, бе обсъждана дълго време в Общинския съвет, бе организирано и обсъждане с гражданите и при решението бяха отчетени мненията на сопотненци. Това е начинът за участвате в управлението на общината, призова Новаков.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?