В Сопот обсъждат бюджет 2021 навръх Нова година

Местната власт призова гражданите да участват активно в управлението на общината

 Кметът на община Сопот Деян Дойнов покани гражданите на публично обсъждане на проекта за бюджет на общината. Той се позова за това на Закона за публичните финанси и насрочи събитието на 31 декември 2020 г. от 11:30 часа на площад „Иван Вазов“ в  Сопот.

 „Нека в последния ден от годината изпратим всичко лошо, което ни споходи и да отправим с надежда поглед към следващата година, която да ни донесе здраве и благоденствие“, призова Деян Дойнов. 

Бюджетът на община Сопот за 2021 година може да бъде наречен „пандемичен“, обясни в аванс кметът. Той отразява настъпилите промени в приходи, в следствие на удължените срокове за изплащане на дължимите данъци, както и намалелите постъпления в общинската хазна от наеми.

Тези мерки бяха крайно необходими, за да може държавата и общините да подпомогнат физическите и юридическите лица при настъпилата пандемия от COVID-19.  При изготвянето на бюджета са положени усилия да се предвидят последствията от тази криза, която все още не е отминала, коментира Деян Дойнов.

До днес гражданите можеха да отправят  своите писмени предложения, свързани с бюджета на общината за  2021 г. в сградата на администрацията или да ги изразят публично по време на обсъждането. 

В свое обръщение   заместник-кметът Николай Новаков прикани граждани за активност по време на обсъждането. Той припомни, че Наредбата за местните данъци и такси, според която бяха определени новите налози в Сопот, бе обсъждана дълго време в Общинския съвет, бе организирано и обсъждане с гражданите и при решението бяха отчетени мненията на сопотненци. Това е начинът за участвате в управлението на общината, призова Новаков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?