49

В Подбалкана най-много се търсят берачи на рози

Берачите на рози са най-търсените кадри в Подбалкана. Собственици на розови градини продължават да канят настойчиво работници още преди пика на кампания. А някои от розопроизводителите вече изразиха съмнение, че  ще успят да приключат успешно прибирането на реколтата заради липсата на работа ръка. В същото време Бюрото по труда в Карлово също обяви, че се търсят 50 работника за бране на рози. Те са обявени в две позиции, съответно за 30 и за 20 места.

След берачите на рози най-търсените професии в региона за машинни оператори. На трудовата борса са обявени   20 свободни места,  работата е  извън общината.

Освен това има необходимост от четирима машинни оператори на металорежеща машина с ЦПУ.

В Подбалкана продължават да се търсят медицински сестри. Общият броя на свободните места е 7, те са обявени в три позиции, съответно по 1, 2 и 4 места.

Има чети свободни места за леяри, както и за  работници за консервна фабрика, за шофьори и за четирима продавач-консултанти.

В списъка на свободните места за региона са също така шофьори, готвач, резачи на метали, касиери, сладкари, камериери, сервитьори. 
Шанс да намерят подходяща работа имат и висшистите. Едно от обявените свободни места е за директор на предприятие. Кандидатите трябва да  имат висше образование, да знаят английски, и да имат компютърна грамотност.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?