4232

В онлайн приемна: Граждани питат кмета на Карлово за пътища, саниране и исторически дати

Няколко големи проекта за ремонт и реконструкция на общински пътища ще бъдат реализирани през тази година в община Карлово, те ще допринесат за подобряване на движението. Един от тези проекти и за основен ремонт на пътя Карлово-Ведраре-Горни Домлян, който води до индустриалната зона във Ведраре и по който ежедневно в двете посоки пътуват хиляди автомобили, ремонт на ул. „Теофан Райнов“ – околовръстния път на Карлово, както изграждане на пътни съоръжения.

Това съобщи по време на първата си онлайн приемна, излъчена във ФБ кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В нея участваха и заместниците му Антон Минев и Данка Люртова. 

Кметът на Карлово представи бюджета на общината за 2024 г. , както и  решенията от последното заседание на Общинския съвет. 

Стана ясно още, че общината ще внесе подписка в МРРБ с искане да бъдат санирани и 13 блока от резервния списък на програмата за саниране, информира Данка Люртова.

В рамките на два часа гражданите можеха да зададат своите въпроси и да получат отговор. Жители на Карлово и общината се възползваха от тази възможност. Един от въпросите бе за ремонт на улица „6-та“ във Войнягово. Отговорът на кмета на общината бе, че общината е предвидила ремонт на тази улица и той се осъществи през тази или следващата година. Друг въпрос от Карлово бе за ремонт на подпорна стена на Стара река.

Кабаиванов информира и за хода на проектите за възстановяване на наводнените села.

Заместник-кметът Антон Минев коментира въпросите с автобусните превози.

Въпроси с историческата памет и историческото наследство на община Карлово също бяха зададени. Надежда Петрова от Карлово предложи общината да приеме датата 18 февруари като последна в честванията на гибелта на Апостола, тъй като според историци това е датата на неговата смърт. 

Д-р Кабаиванов заяви, че това може да се отрази в културния календар за следващата година, както и да се приеме последният ден от честването на Априлското въстание да бъде 30 април, а на 1 май да остане само възстановката на Априлското въстание, както е досега.

Кметът информира и за решението на Общинския съвет бившият храм Куршум джамия да бъде предаден за стопанисване и управление на Историческия музей, тъй като в него бе извършена реставрация и консервация и се превръща в културен обект за посещения.

Онлайн приемните на кмета на община Карлово и неговия екип  ще бъдат ежемесечни, обявиха от администрацията.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?