1553

В Карлово започва възпоминателна церемония в памет на Васил Левски

В Карлово ще започне възпоминателна церемония по случай 151 години от гибелта на Васил Левски. Проявата е кулминацията на честванията в памет на  Апостола в родния му града и се провежда на площада с неговия паметник. Началото е 18.00 часа. 

Церемонията ще бъде открита от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който ще произнесе слово. Слово за Апостола ще произнесе и председателят на Народното събрание Росен Желязков.

След това от 19.00 часа на сцената на читалището в Карлово ще бъде представен спектакълът „Моят Левски“. Той е подготвен от ученици от едноименното училище в Карлово. 

Утре от 9.00 часа в църквата „Света Богородица“, където Весил Левски е ръкоположен за йеродякон,  ще започне архиерейска света литургия.

От 11.00 часа на площад „Васил Левски“ ще започне възпоминателен митинг, след приключването му ръководството на общината, гостите и гражданите ще се отправят към родната къща на Апостола. Шествието до там е поклонът на карловци в родната къща на най-свидния си син.

Традицията от няколко години е в Националния музей „Васил Левски“ Карловският комитет „Васил Левски“  по предложение на едноименното средно училище да връчва награда на ученик с най-висок успех и изявено участие в обществени прояви.

През тази седмица в Общинската художествена галерия е подредена изложба от ученически рисунки, посветени на Апостола. В Историческия музей  са представени документи за Васил Левски от архива на неговия родственик Стефан Караиванов. А в Националния музей „Васил Левски“ ще бъде открита изложбата „И в студ, и в мраз“ на художника Дечко Тодоров.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
rtytry

rtytry

18.02.2024 | 18:38

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://da.gd/menx

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?