Следвайте ни

В Карлово записват девойки за конкурса "Царица на розите"

viber icon

В Карлово започна записването за участие в конкурса за Царица на розите. Надпреварата е традиционна и с изключение на 2020 г. заради пандемията, се провежда всяка година в началото май. Община Карлово обяви, че и тази година, девойки на възраст между 16 и 20 години ще могат да се запишат за участие в конкурса още от началото на седмица до 15 март.

Желаещите да участват  трябва да изпратят автобиография, фотография и снимка на имейл [email protected] и да се свържат на телефон 0894471782, 0889861122, 0335 54587.

Конкурсът за избор на Царица на розите е едно от най-бляскавите събития в региона. То събира най-красивите девойки, които мечтаят да носят короната на розата – символ на Карлово и Розовата долина.  Участието в него обаче се предшества от солидна подготовка по етикет, протокол и сценично поведение. По време на самия конкурс претендентките трябва да демонстрира освен красота  и чар, но и умение да общуват с публиката, да споделят свой текст за Карлово, розата и Розовата долина.

Царицата на розите дефилира по време на празника на маслодайното цвете. Тя придружава кмета на общината, приветства жителите и гостите на Розовата долина и участва в ритуалите, посветени на розата. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай