Следвайте ни

В Карлово откриха фестивала на лавандулата

viber icon

В Бухалов хан, част от Етнографски комплекс „Старинно Карлово“, започна традиционният Фестивал на етерично-маслените култури. Феята на лавандулата – Мария Чолакова и заместник-кметът Антон Минев откриха тазгодишния празник. За седма поредна година, около Еньовден, Община Карлово организира Празникът на лавандулата. В него се вплитат обредност, традиция, съвремие и благодарност към природата и труда на стопаните, отглеждащи ароматното цвете. 

Празникът започна в двора на Бухалов хан с прекрасните изпълнения на Екатерина Протопопова от балетно студио „Гранд фуете“ и Елизабет и Александър Ръмбъл от ДФФ „Розова долина“.  За малките гости на празника бяха организирани арт ателиета с аниматор и снимки с Феята на лавадулата и Царицата на розата.

В Исторически музей – Карлово, любителите на етерично-маслените култури имаха възможност да видят презентация за традициите в отглеждането на ароматните растения в Карловския край. 

  Празникът продължава на 26 юни /събота/ по предварително обявената програма. Напомняме, че мероприятията от Фестивала на етерично-маслените култури 2021, предвидени да се проведат в парк „Стадиона“, ще се състоят на горното ниво на централния площад „20-ти юли“.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?