2374

В Каравелово и Богдан напредват с почистването на къщите и дворовете с малка техника

В карловските села Каравелово и Богдан днес работят 310 доброволци и 55 военни, които чистят къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“. В село Слатина се допочистват три
обществени сгради от доброволци от община Трявна. Това съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, който е в постоянна координация с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва  Стрямска бригада.

Националното представителство на студентските съвети днес се включиха със 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци столичната верига магазини "Фантастико" от кампанията на bTV „Да почистим България за един ден“
работят в двора на читалището на Каравелово, обясни Стоев. По данни на щаба общият брой на почистените къщи днес е 35 - съответно - 20 в Каравелово и 15 в Богдан.

За утре е създадена организация за работата като на място са координаторите от армията и заместник-кметове на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков и кметовете на селата. „Призовавам
още веднъж хората с добри сърца да се притекат на помощ и утре, за да използваме хубавото време и да приключим максимално бързо с почистването на къщите на пострадалите домакинства“, заяви още Ангел Стоев.

В момента в района работи и тежка техника - багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и работят по изграждането на временни  мостовете.

Припомняме, че и в трите села електрозахранването е възстановено на 100 %, без улично осветление, тъй като е разрушена инфраструктурата. Водата е възстановена на 50%, като предстои възстановяването на водопроводите.
Осигурена е 200 тона минерална вода от „Държавния резерв“ и в селата вече пристигнаха 4 тира от нея.

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?