49

В Хисаря осигуряват топъл обяд за хора в нужда за още шест месеца

Удължиха срока за предоставяне на услугата „Топъл обяд в условията на пандемията COVID-19“ в Хисаря. Придобивката се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г.
В момента 150 човека от община Хисаря получават тази услуга. Срокът за предоставяне на топъл обяд бе удължен до 30 юни 2022 г.
В проекта са включени хора от града и селата от няколко целеви групи. Сред тях са лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. Топъл обяд по този проект получават също така лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа, както и лица, обект на социално подпомагане.
Приемът на заявления-декларации продължава.
Нуждаещите се жители на община Хисаря могат да подадат заявления за в информационния център в сградата на общинска администрация в Хисаря и при кметовете и кметските наместници по населените места в общината.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?