Следвайте ни

В Хасковските Минерални бани е като на Карлови Вари

viber icon

Между 8 и 14 лева са цените за басейните в курорта Минерални бани. В хотелския комплекс "България" се плащат 14 лв., но в тях, освен плуването, са включени и спа процедури с парна баня и сауна, а басейните са открит и закрит.

Басейните "Дейзи" и "Олимпик" приемат посетители срещу 8 лв. От "Дейзи" допълниха, че цената в почивните дни е 9 лв. за възрастни и 5 лв. за деца. В делничните дни таксата за ученици е 4 лв.

Най-евтино е в общинската къпалня - 3 лв.

Минералната вода тук е сходна с тази в Карлови Вари. Тя е  хипертермална между 54 - 59°С и е уникална по своя химичен състав и лечебни свойства.

Националният курорт Минерални бани е профилиран за лечение на заболявания на периферните артерии от органичен и функционален тип - болест на Бюргер, ендартрити, облитерираща атеросклероза, болест на Рейно, състояния след тромбофлебити, вегетативни и диабетни ангеопатии, склеродермия и други.

Освен тези с отличен резултат се повлияват заболявания на опорно-двигателния апарат  – ревматизъм, артрит, болест на Соколски-Буйо. Също ставни заболявания – артрози, състояния след счупване на кости, полиартрити, болест на Бехтерев.

Водата е полезна и за заболявания на периферната нервна система - радикулит, полиневрит, ишиас, лумбаго, плексити, дископатия и дискова херния.

В курорта се лекуват възпалителни процеси на яйчниците, стерилитет. Облекчения имат и страдащите от кожни заболявания - екземи, псориазис вулгарис,  дерматити, кератодермия, уртикарии

Минералната вода може и да се пие при пясък в бъбреците, хроничен гастрит и колит, язвена болест, стомашно-чревни заболявания, възпаления на жлъчка и черен дроб.

"Често в Минерални бани идват туристи от Турция. Първоначално не вярваха, че водата е минерална, защото за такъв басейн в южната ни съседка входът бил минимум 20 евро. Постепенно спечелихме доверието им и вече имаме редовни клиенти от Турция", коментира един от собствениците на голям басейн.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?