46

В Брезово запретнаха ръкави, правят пълнен шаран за Никулден

Брезово подготвя голям празник навръх Никулден. Почитта към свети Никола ще бъде изразена с голяма кулинарна демонстрация. Проявата се организира от Общината и е част от празничните събития, посветени на Коледа и Нова година. Доказани брезовски майсторки на шарана ще приготвят ястия по свои рецепти и ще ги изложат на площада на 6 декември.

Още от тази седмица домакините разгърнаха стари тефтери, търсят интересни рецепти и в интернет. Всяка иска да измайстори най-вкусния шаран. Очаква се в кулинарната надпревара да се включат и мъже.

Публиката, която ще опитва рибните специалитети, ще има и крайната дума за това кое ястие  е най-вкусно.  За дегустацията е осигурено и вино.

Две коледни елхи грейнаха на центъра в Брезово миналата вечер. Със запалването на светлините бе дадено началото на празничните инициативи под мотото „Коледни празници на брезовската чаршия“, организирани от Общинската администрация и местното читалище.

Седмокласничката Цветелина Аврамова и десетокласничката Росица Паунова влязоха в ролята на джуджетата на Дядо Коледа, а децата от ДГ „Вела Благоева“ изпълниха “Дядо Коледа пристига в тази вечер” и “Хайде всички да запеем и хорце да залюлеем”. Помощничките на Добрия старец се погрижиха за доброто настроение на присъстващите с атрактивни танци, към които се присъедини и публиката.

Гостите в препълненото читалище преброиха до 10, преди светлините да бъдат запалени. 5-метровата елха пред сградата на Общината ще свети всяка вечер през празничния декември. По традиция бе украсено и живото коледно дърво на входа на читалище „Отец Паисий – 1876“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?