46
Следвайте ни

В Брезово вдигат нова консервна фабрика с 50 работни места

viber icon

В Брезово започва изграждането на нова консервна фабрика,  инициативата е на частната фирма "АПК Брезово" ЕООД, а проектът   "Предприятие за преработка на селскостопанска продукция " се  финансира от Държавен фонд земеделие по Процедура чрез подбор на проектни предложения по мярка 4 „Инвестиции в материални активи“.

Церемонията по първа копка на „Консервна фабрика Брезово“ , която ще бъде съвместно с община Брезово и кмета Христо Енков на обекта е на 25 ноември, от 13.00 часа на входа на Брезово по посока Чоба.

Бюджетът на проекта е 3 440 389,81, от които 1 842 617,80 частно финансиране и 1 720 194,88 лв. от ДФ „Земеделие“. В „Консервна фабрика Брезово“ ще бъдат открити 50 работни места.

Проектът предвижда изграждане на едноетажна производствена сграда  с площ 1265,3 квадратни метра, както и изграждане на двуетажна сграда за битови помещения и администрация на площ от 422 квадратни метра. 

Създаването на конкурентоспособно предприятие с висока производителност, чрез закупуване и внедряване на модерно технологично оборудване е амбициозната цел на предприемачите. Фабриката ще използва висококачествени и безопасни селскостопански суровини от региона на Брезово като ще произвежда висококачествена биологично сертифицирана продукция.

В предприятието ще  преработват висококачествени плодове и зеленчуци, с крайни продукти както традиционни консерви (стерилизирани краставички, домати, печена червена капия, лютеница, туршии и др.), така и модерни продукти от типа на зеленчуковите спредове, био кетчупи, барбекю сосове и др. Фабрика „Брезово“ ще  носи висока добавена стойност към местната икономика.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?