Следвайте ни

В Баня пропищяха от ВиК аварии, тръгна петиция за нова мрежа

viber icon

Изграждане на нова В и К мрежа искат жителите на град Баня. Причината са честите аварии на сегашната. От началото на декември  само на една от основните улици „Александър Стамболийски“ имаше 10 аварии и десетки часове без питейна вода в жилищата ни, припомнят граждани. Недоволството им изригва  при всяко спиране на водата.

Затова в Баня стартира подписка, инициатор е Мартин Стоянов.

Положението с постоянно авариращата В и К мрежа на нашия град е

вече нетърпимо и неотговарящо на никакви съвременни норми, се казва в нея. Заради честите пробойни по тръбите  загуби търпи и местният бизнес,  а жителите и гостите на града имат постоянни неудобства. Затова категорично настояваме отговорните институции да вземат спешни мерки.  Запазваме правото си  при отказ за решаване на  проблема да изразим недоволството си по всички законни начини, призовават организаторът.

Към днешна дата в град Баня живеят над 3300 човека , а един от основните поминъци е туризмът . Работят три хотела , един санаториум и десетки къщи за гости, припомни Мартин Стоянов.

След като бъдат събрани достатъчно подписи петицията ще бъде внесена до всички отговорни институции -  Министерски съвет, управителят на област Пловдив, В и К  ЕООД - Пловдив,Община Карлово.

Подписите вече са повече от 200, техният брой нараства всеки час.

Научих за петицията от ФБ, където също има съобщение, заяви кметът на града Стамен Гешев. Както в повечето населени места, така и в Баня водопреносната мрежа е стара и често аварира. Но през последните години кметството  заедно с община Карлово започна поетапно да подменя водопроводи по основните улици на Баня - тръбите по улиците „Васил Левски“, „Родопи“, „Стара планина“ и източната част на улица „Липите“ вече са подменени.

Предстои подмяна на водопроводите и на още две улици, информира Стамен Гешев. Кметството и община Карлово са планирали  поставянето на нови тръби на  още две улици. На два етапа ще бъде обновен водопроводът на  улица „Карловска“. Планирано е изграждането на нов водопровод на още една  улица. Кметът  обаче ще поиска  промяна и приоритетно да бъде сменен водопроводът на улица „Александър Стамболийски“, където проблемът не търпи отлагане. Независимо от усилията, които полагаме заедно с община Карлово аз също ще подпиша петицията,  заяви  Стамен Гешев.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?