71
Следвайте ни

Увеличиха леглата в ковид отделението на карловската болница

viber icon

МБАЛ „Д-р Киро Попов“ увеличи броя на леглата в ковид отделението от 47 на 50. Това стана с решение на РЗИ - Пловдив. В момента пациентите в отделението са 41. Това съобщи управителят на болницата д-р Обрейко Обрейков на заседание на Общинската комисия за ковид обстановката към Карловския Общински съвет.

Комисията се  оглавява от Доньо Тодоров – председател на ОбС. В Нея участват кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, членове на Постоянната комисия по здравеопазване в ОбС и председателите на групите общински съветници изслушаха управителите на двете здравни заведения - Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ и Медицински център 1.

 От 1 до 27 октомври преминалите болни в МБАЛ – Карлово са 103-ма, а от  август тази година до сега само четирима от настанените за лечение са били ваксинирани. Те обаче са били с много по-малък престой в отделението в сравнение със средния престой на неимунизираните. Според д-р Обрейков има ритмични доставки на кислород и ремдесивир, лечебното заведение е снабдено с достатъчно дезинфектанти, разширена е инсталацията за централно подаване на кислород.

В Медицински център 1 продължава имунизирането, като само днес, 27 октомври са поставени 68 ваксини, през септември техният брой е 611.От началото на имунизационния процес лекарите в Медицински център 1 са направили над 5 500 ваксинации срещу Ковид, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков и допълни, че манипулациите продължат както на място, така и в предприятия в района по предварителна заявка.

Д-р Емил Кабаиванов припомни, че е засилен контролът на пазарите в общината. Заповедите за спазване на противоепидемичните мерки са актуализирани спрямо заповедите на министъра на здравеопазването. Затворени са пенсионерските клубове, забранени са публичните и спортни мероприятия. 

Кметът на общината съобщи, че Министерството на здравеопазването е одобрило проекта на Общината за подобряване материалната база на Ковид отделението и на Инфекциозно отделение, помещаващи се в основната болнична сграда.

Кметът и председателят на Общинския съвет, които са с поставени бустерни дози ваксина, апелират за проява на отговорност от всички, които до момента не са имунизирани и застрашават здравето на околните: Ваксинирайте се, пазете себе си и своите  близки! Поставете бустерна доза 180 дни след завършения ваксинационен процес, обърнаха се те към гражданите на общината.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ГЮРО

ГЮРО

27.10.2021 | 18:20

Леглата не лекуват. Нужни са лекарски екипи. Защо през лятото не направиха нищо за подготовката на повече лекарски екипи? Щото са т&пи и некадърни.

Отговори
0 1
ГЮРО

ГЮРО

27.10.2021 | 18:18

Тия говеда като ги видя с парцалите на зурлите и ми идва да хвана гьостерицата. Нали са на разстояние 2 метра, какво толкова се пазят? Всички ли са болни, кашлящи, кихащи или ваксинирани? Едва ли. Това е за да се нагнетява паника и страх. Който не носи парцал, е враг! Да се уволни незабавно.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?