Следвайте ни

Удивителната баба Гена от Каравелово навърши 105 СНИМКИ

viber icon

Баба Гена Сиркьова от Каравелово посрещна гости  по случай 105-тия си рожден ден. Да я поздравят в дома и дойдоха кметицата на селото Славка Червенкова и кметът на съседното село Мано Манов, както и самодейците и занаятчиите от местното сдружение „Любен Каравелов“, ръководството на пенсионерския клуб „Детелина“, роднини, жители и гости на селото.

По традиция  на 1 юли в дома на баба Гена идва кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. От няколко години столетница е най-възрастният жител на подбалкана от Калофер до Клисура, тя се радва на почитта и обичта на всички в Каравелово и от региона.

Човек се радва на дълголетие, когато духът му е здрав, а животът – изпълнен със смисъл. Искрено ти пожелавам още много години да се радваш на обичта на своите роднини, близки и на всички, които те познават! Да ни посрещаш за още рождени дни,  пожела Емил Кабаиванов.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Рафаил. Торта, вкусни домашни баници и пити, много цветя получи рожденичката от всички гости, а самодейците отправиха специален поздрав за нейния празник.

Баба Гена благодари за вниманието, пожела на всички да са живи и здрави и да доживеят до нейните години. Тя е отгледала син и дъщеря, има трима внуци, четирима правнуци и две пра-правнучета.

Столетницата на Каравелово е удивителна жена, признават съселяните и. Целият и живот е минал в труд, грижа за дома и близките, но нейната доброта и мъдрост са пословични, припомни кметицата Славка Червенкова, която често се отбива в дома на баба Гена. Миналата година по инициатива на Славка бе създаден филм „Каравеловската сватба - 100 години по-късно както преди век.“ В основата на филма е историята на баба Гена и нейната свабта. А за възстанвоката и снимките столетницата дари  своята сватбена премяна. Самата тя също участва във филма с кратки разкази от своя живот.  Тя  е най-възрастната актриса в света, коментираха тогава в Столетово.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?