Следвайте ни

Ударно ремонтират улици в карловските села

Дейностите се осъществяват по инвестиционната програма на община Карлово и с парите от бюджетния излишък за 2020 г. , отпуснати с ПМС 360

viber icon

Ударно ремонтират улици в карловските села, дейностите се финансират от Инвестиционната програма на Община Карлово и по Постановление на Министерския съвет № 360/10.12.2020 година, когато общините в Пловдивска област получиха близо 14 милиона лева за инфраструктурни проекти. Ремонтите се извършват след успешното приключване през 2020 г. на проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни мрежи в  Слатина,  Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово, Богдан,  Ведраре, Васил Левски и  Клисура – Община Карлово”, финансиран от Програмата за развитие на селските райони.

През последните дни кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и заместник-кметът с ресор „Строителство“ Николай Цветков обхождат селата, за да проследят как вървят ремонтните дейности  и да осъществят планираните срещи там.

   Кабаиванов и Цветков заедно с кмета на Дъбене Николай Ковачев  направиха оглед на положената асфалтовата настилка на част от улица 2-ра, след като през миналата 2020 г. там бе изцяло подменена ВиК инфраструктурата. На същата улица ще продължи полагането на асфалт, планирано е през тази година да бъдат заравнени още пет улици.

   Приключи полагането на асфалт на част от ул. „Георги Бенковски“ във Войнягово. Предвиждат се ремонти на част от улица 6-та и на площадното пространство в центъра на населеното място, които ще стартират през 2022 година. Кметът на селото Тодор Танковски посочи,  че е необходимо  следващата година да бъде облагороден парка във Войнягово. Това е заложено в програмата, увери ръководството на общината.

На улиците 1-ва, 2-ра, 4-та, 5-та, 6-та и 120-та във Ведраре в момента се извършва изкърпване на пътни участъци с емулсия под налягане. Продължават ремонтните дейности на помещенията, предназначени за читалищна дейност на всички самодейни колективи в селото, отчете кметът на селото Койчо Мутавчийски. Продължава и изграждането на площад с фитнес уреди на открито.

Завършен е частичният ремонт на улици 3-та и 42-ра в село Васил Левски. Приключи подмяната на водопровода на ул. 21-ва, предстои полагане на асфалтова настилка. Кметът на селото Доньо Стоянов ще предложи на ръководството на общината през 2022 година да продължи ремонтите на уличната мрежа.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?