Следвайте ни

Ударно ремонтират улици в Хисаря

Кметът на общината инж. Пенка Дойкова направи символичната първа копка на ул. „Антон Иванов“

viber icon

Започва реконструкция на четири улици в Хисаря, кметът на общината инж. Пенка Дойкова вече направи символична първа копка на ул. „Антон Иванов“ . На ритуала присъстваха ръководството на общината и жители на града.

Проектът "Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа в населените места на Община  Хисаря" обхваща участъци от ул. „Антон Иванов“, „Илин Паунов“ и „Здраве“ , както и една улица в квартал „Момина баня“.


Предвидените дейности включват изграждане на ново пътно легло и полагане на асфалтова настилка на улицата в кв. "Момина баня", полагане на бордюри и изграждане на нови тротоари. По ул. „Антон Иванов”,  „ Илин Паунов” и ул. „Здраве" се предвижда реконструкция на съществуващата улична настилка, подмяна на бордюри, ремонт на съществуващите тротоари и отводняване.


Стойността на проекта е 1 952 589 лева без ДДС. В тази сума са включени разходи за строително-ремонтни работи,  за строителен надзор, за консултантски услуги по управлението на проекта, както и авторски надзор.


Строително-монтажните работи ще се изпълняват от „Пътинженеринг“ ЕООД ​-Пловдив, а фирмата, упражняваща строителен надзор е „Стройнорм“ ЕООД -София.

Това е поредният проект, за който Община Хисаря спечели пред Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 и сключи договор с Държавен фонд „Земеделие по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7, която е за основни услуги и обновяване на селата в селските райони.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лошо няма

22.07.2019 | 11:45

Ама кога ще оправят и пътя Калоянов Хисар? Нагънат е яко! На Автодрусала ТРАКИЯ сложиха ограничение 90,тук требе да е 50...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?