Следвайте ни

Туроператори снимат Чифте баня

Гостите бяха впечатлени от единствената сграда на Балканския полуостров, проектирана и построена като терариум

Чифте баня, терариумът, хълмът „Св. Дух“ бяха само част от местата, които впечатлиха туроператори в Минерални бани. Групата от 40  туроператори, блогъри и  репортери,  втори  ден  е на  обиколка в Източните Родопи.

Гостите бяха впечатлени от единствената сграда на Балканския полуостров, проектирана и построена като терариум. След това те видяха и общинската баня с минерална вода и археологическия обект „Богородична стъпка”. Лятната сцена, на която се провежда Международният детски етнофестивал предизвика техния интерес и към самото събитие. Много от тях споделиха, че възнамеряват да се върнат тук отново за да станат част от празника и да предадат посланията му на своите читатели. Цветната каскада и обновените паркове определено заплениха гостите по време на тяхната разходка, а храмът „Свети Георги Победоносец” предизвика техния интерес с красивата си архитектура.

Истински интерес предизвика и хълмът „Свети дух” с реставрираната крепост. В местността „Шарапаните” те разгледаха и единствения за района на Източните Родопи култов комплекс.

„Тази среща ще постави основите на едно партньорство между общините, туроператори, блогъри и медии”,  каза управителят на хасковския туристически център Митра Тодорова. Тя допълни, че доброто сътрудничество ще бъде инструмент за развитие на туризма, популяризиране и рекламиране на туристическите обекти, а доброто промоциране на културното наследство ще допринесе за икономическото развитие на общини в областите Хасково и Кърджали, включени в програмата на Инфотура.

Минерални бани се разви и промени коренно облика си през последните 7-8 години, превръщайки се в красив национален курорт чрез реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?