Следвайте ни

Третират с хлорен разтвор улиците в Карлово

viber icon

Започна третиране на  улиците в Подбалкана с хлорен препарат,  противоепидемичната мярка срещу разпространението на коронавируса стартира от началото на седмицата. Тя се осъщестява от община Карлово и Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението. Дейността е съгласувана с РЗИ-Пловдив и Областния оперативен щаб.

Противопожарната служба пригоди свой автомобил за тази цел,  най-напред с разтвора бяха третирани улиците в ромската махала на Карлово. 

Автомобилът може да обработва дневно 25-30  километра, има осигурен разтвор за 45 дни,  съобщи кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Осигурен е препарат и за третиране на автобусните спирки с дезинфектант,  това се прави от средата на март. Разчетите са наличния препарат за следващите три месеца.

До края на тази седмица ще бъдат дезинфектирани  улиците на Карлово, а в следващите дни ще се обработват зони в Баня, Розино, Христо Даново и другите по-големи населени места в общината.

  

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?