Следвайте ни

Драмата продължава: Трети ден без следа от изчезналите баща и син

viber icon

Без успех остава издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев в Стара планина. Спасители, доброволци, служители на Централен Балкан ги издирват вече трети ден. Един от вариантите за изкачването към връх Ботев започва от местността "Паниците", както са направили и двамата туристи. До върха на 2376 метра височина следват стръмни склонове, гористи местности, ридове, красиви гледки, но и много предизвикателства за туристите.

Следващата стъпка на изчезналите към върха е била хижа "Рай". От нея до връх Ботев са 4 километра – трудно трасе. След като са били в заслона на върха, при изключително лошо време, туристите тръгват надолу. За последно, връзка с бащата и сина е имало в сряда следобед.

Спасителната акция днес започна още на зазоряване при температура на въздуха от минус 18 градуса, силен вятър и гъста мъгла. По обед времето даде ръка на спасителните отряди. Група планинари, тръгнали за хижа Рай, също опитали да помогнат с каквото могат. Спасители, доброволци и служители на Централен Балкан успяха да достигнат до местността Параджика и заслон Бункера. Там вчера бе открито работещо фенерче - челник на един от двамата изгубени туристи.

Сондирани са били преспите, претърсени – улеи и дерета. Спасителите са обходили и района, източно от заслона, по поречието на Тунджа, но без резултат. В Калофер старите планинари са раздвоени за изхода на операцията. Най-вероятно и утре издирването на туристите ще продължи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?