Следвайте ни

Трагедията край Пловдив: Блъснали детенцето по време на игра

viber icon

Инцидентът с блъснатото от кола дете в Ръжево Конаре е станал на най-оживената улица в селото, която е част от пътя Ръжево-Пловдив. 40 на сто от автомобилния трафик е в този участък.  Нито разположението на улиците, нито организацията на движението по тях предполагат шофиране с висока скорост. Това твърдят жители на Ръжево Конаре.

Близо до мястото на катастрофата има пресечка без настилка. Петгодишното момче е играело там с други деца,  излязло е от  пресечката и се е затичало към асфалтираната главна улица. Срещата между автомобила и детето е била неочаквана и за двете страни, коментира пред „Марица“ кметът на селото Димитър Гинов.

Загиналото момче е първото дете от четирите деца на семейство от сливенски села, дошло на работа за летния сезон в Ръжево Конаре. Традиционно от Сливенския край през лятото идват няколко семейства роми. Те наемат две-три къщи в центъра на селото. Наемателите  нямат адресна регистрация, а в кметството не знаят  броят на хората, нито имената им, заяви кметът на Ръжево Конаре.

В деня на инцидента, както и всеки друг ден, децата са били оставени на грижите на възрастна жена от семейството, разказват в селото.

Колата, от чийто удар загина момченцето в Ръжево Конаре, е била шофира от медицинска сестра от селото. Тя е много уважавана в Ръжево Конаре и като специалист,  и като човек, уверяват в селото. И в този случай тя се е борила за живота на детето. Жената е на 69 години, но продължава да работи по професията си . Шофирала е с невисока скорост. В селото няма настроения срещу жената.

Това не е първият инцидент в с деца, оставени без надзор в близките села. Миналата година момче от ромската махала се удави в напоителен канал в Дълго поле. Там има общо четири такива инцидента през годините с деца.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдив

Пловдив

26.07.2021 | 15:02

Естествен подбор. В природата е така. Жалко за психиката на медицинската сестра.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?