Следвайте ни

Тестват за covid-19 кметове и общински съветници

viber icon

Най-малко 15 лица, сред които общински съветници от Карлово и кметове на населени места в общината ще бъдат тествани за коронавирус в понеделник. Те вече са поставени под карантина. Всички те са били в контакт с кметския наместник на Куртово Станимир Станчев, който е установен като носител на заразата. 

С част от тях Станчев се е срещал по време на проявите  на  Празника на Карлово на 18 юли. Общувал е и с  жители на селото, сред които пет лица, работещи във ВМЗ-Сопот, те са контактували и с жена му. Станчев е имал  контакти и с роднини.

Както „Марица“ писа, преди седмица с коронавирус бе установина съпругата на Станимир Станчев. Тя е работничка във ВМЗ – Сопот. Жената случайно открила, че носи заразата – направила си тест, тъй като и предстояло да замине на почивка в Гърция. Тя се оказала и със симптоми и била настанена за лечение в инфекциозното отделение в Карловската болница. 

Но поставеният под карантина неин съпруг, кмет на Куртово, също заразен с коронавирус, не спазил ограничението и се движил из региона,  ходил  Карлово, зареждал колата си на бензиностанцията край близкото село Васил Левски, общувал и със свои колеги. Затова Районна прокуратура – Карлово образува срещу него досъдебно производство и Станчев  най-вероятно ще се изправи пред съда.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?