Следвайте ни

Свиреп развод: Карловец троши колата на бившата, заканва се да убие детето

viber icon

Карловец превърнал живота на жена си и детето им в ад. След като търпяла дълго време, тя сложила край на брака и двамата заживели разделени, но кошмарът продължил. Тогава жената потърсил съдействие от съда, който издал ограничителни заповед.

Скандалите започнали малко след като двойката се събрала и започнала да живее на съпружески начала през август 2017-а. Имат едно дете - момиченце.

Раздялата настъпила през декември 2019-а.  След това майката и детето живеели в жилището на нейната майка в Карлово, а бащата - в жилището  на родителите си.

Причината жената да напусне общия им дом била, че съпругът й бил с много труден характер - нервен, избухлив, невъздържан и груб и често агресивен. Непрекъснато търсел поводи да се заяде с нея, да ѝ вдигне скандал, тормозел я психически. Позволявал си на няколко пъти да я удря, включително пред детето, да ѝ крещи, де я дърпа пред други хора на публично място, без да се съобразява с никого.

Веднъж дори се опитал да удари детето, което било едва на четири месеца, като се заканил на жена си, че ще го убие. Тя успяла да го отблъсне, но от този момент изпитвала непрекъснат страх, че може да му посегне и да го нарани.

Съпругът често употребявал груби и обидни думи и изрази, наричал я „курва“, казвал ѝ, че е дебела. Държал се пренебрежително и неуважително към нея. Няколко пъти се разделяли за кратко време в резултат на неговото поведение и отношение към нея и детето.

След окончателната разляла детето останало да живее с майка си. До момента, въпреки неговото негативно отношение към половинката му, тя не му пречела да се вижда с дъщеря си. Тъй като имали неразбирателство за режима на контакти и издръжката на детето, майката завела дело.

Съдебното заседание се провело на 31 юли. Тъй като не успели да се споразумеят, делото било обявено за решаване. Още същата вечер агресивния карловец ѝ се обадил по телефона, бил ядосан, че тя търси издръжка за детето, и й се заканил, че ще пребие и нея, и баща ѝ, че щял да дойде и да побърка детето. До късно вечерта звънял по телефона на баща й да му се заканва.

На 9 август бившата двойка ималa уговорка да се срещнат в Карлово, за да види детето. Тъй като жената се страхувала от вече бившия й, включително да не вземе детето със себе си, помолила нейна приятелка да я придружи. Срещнали се към 9.30 часа, предложила му да пият кафе, но той отказал. Взел детето и тръгнал да се разхожда с него към водопада. Жената и приятелката ѝ били в близост до тях. Бившият й предложил да отидат да обядват в ресторант „Прохлада“ до Калофер. Тя се съгласила, за да може бащата да прекара повече време с детето.

Той пътувал със своята кола, а тя с детето и приятелката ѝ – с нейната. На излизане от лютият карловец ѝ се обадил по телефона, започнал да я обижда, наричайки я дебела, да ѝ държи сметка защо си води „бодигард“, заканил се, че щял да ги набие и двете и ѝ заявил, че в ресторанта няма да седи на една маса с нея.

Засегната от отношението му към нея и притеснена от заканите му, жената му заявила, че няма желание да бъде с него и че ще се прибира вкъщи.

Това още повече вбесило агресора. В този момент обърнал посоката на движение и тръгнал срещу тях, влязъл в лентата им и спрял пред колата им. Изплашена жената тръгнала на задна скорост, за да се опита да го заобиколи и да завие към пътя за дома.

В този момент той тръгнал към тях и блъснал колата. Стресирана от всичко това, жената се обадила на тел. 112, а приятелката ѝ, която в този момент държала детето, което от удара се събудило и започнало да плаче, се обадила на нейни приятели да дойдат на помощ, защото били много уплашени от неговата агресия. Малко по-късно дошли полицаи и му съставили акт за предизвиканото ПТП.

Майката и бивша половинка твърди, че от този психически тормоз и стрес, който преживяла в този ден, станала неспокойна, нарушил ѝ се съня, изпитвала непрекъснат страх, че може да посегне на нея и детето. Поведението на карловеца, системните му сериозни закани за саморазправа с нея, детето и близките ѝ, агресивните му действия, в товс число нарочно предизвиканата катастрофа, които извършвал в присъствието на детето, ѝ нанасяли тежки психически травми и представлявали акт на психическо и емоционално насилие и ограничавали личния ѝ живот и личната свобода, като същевременно, като извършени в присъствието на детето, съставлявали акт на домашно насилие и спрямо него.

Изтормозената майка се обърнала към Карловския районен съд с молба да се предприемат мерки на защита. В крайна сметка магистратите се задействали и забранили на агресивния мъж да доближава както нея, така и детето й. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?