Следвайте ни

Свалиха тялото на загиналия DJ Emotion от планината СНИМКИ

viber icon

Рано тази сутрин екип на Планинска спасителна служба направи втори опит за привеждане на спасителна операция за сваляне на тялото на загиналия 45-годишен Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion.  Този път спасителите са успели да се справят. Към момента екип на полицията в Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа, който е свален в местността „Паниците“.

Припомняме, че около 17,45 часа на 2 януари в РУ Карлово е получено съобщение за инцидент в планината. По информация от ръководителя на Планинската спасителна служба двама мъже от  Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна Стара планина.При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е била констатирана от неговия приятел.

Планираната за 3 януари спасителна операция е била осуетена от влошените метеорологични условия. 


Другият 34 -годишен планинар е успял да се спаси в заслон Ботев.

От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?