1553
Следвайте ни

Строят първия ритейл парк край Карлово, вторият ще е в южната част на града

viber icon

Два мащабни търговски центъра ще бъдат изградени в Карлово през тази година, в града стъпва и още един хипермаркет - ЛИДЛ. Това съобщи кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. До края на годината Карлово ще даде на жителите на региона придобивки, които имат жителите на един областен град. И за трите обекта локациите са отлично избрани.

Първият ритейл парк ще бъде изграден между Карлово и Сопот близо до Апостоловата гора. Дейностите по строителството там вече са в ход.  Ритейл паркът ще е първият в Подбалкана, досега обект от такъв мащаб не е изграждан в региона. Той  ще бъде с площ от 10 дка. В него ще бъдат разположени 10 търговски обекти на известни европейски вериги като BILLA, PEPCO, lilly, SunSay, БГ скара. Общата стойност на инвестицията е над 10 млн.лева.

В рамките на проекта ще бъде изграден надземен и подземен паркинг с 147 места.

Ще бъдат разкрити между 150 и 200 работни места.

Главен изпълнител на проекта е "Главболгарстрой Холдинг" АД - лидер на пазара, ангажиран с особено мащабни и изискващи взискателност проекти, чието изпълнение е обезпечено от гаранции на първокласни български и международни банки.

Модерният комплекс трябва да бъде завършен през месец май тази година.

Пред старт е изграждането на още един ритейл парк, той ще бъде на терена на "БАМЕКС" АД в южната част на града само на няколко метра от стратегическото кръстовище на ул. "Ген. Вл. Заимов" и околовръстното шосе  "Теофан Райнов". Очаква се този обект да бъде завършен до края на август. В проект е отделно от този търговски център да бъде изграден хипермаркет от веригата Лидл. Двата обекта на терена на "БАМЕКС" ще ползват изградената инфраструктура и са съобразени с генералния транспортен план на Карлово.

И в трите случая обектите ще се изграждат върху частни терени.

Снимката е илюстративна.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Redhammer

Redhammer

15.01.2022 | 10:38

Поздравления - надявам се по-малко навлеци да задръстват Пловдив за шопинг :)

Отговори
10 6
Навлек

Навлек

16.01.2022 | 11:02

си ти,възпитание.

Отговори
4 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?