46

Стягат протест в Карлово заради лошия път до Индустриалната зона

Собственици, служители и наематели на имоти в Южната индустриална зона на Карлово излизат на протест заради лоша пътна и улична инфраструктура. Те излъчиха инициативен комитет от трима души – Мануела Манева, Стойчо Хубчев и Петър Даскалов. Организаторите заявяват, че  "заради разбития път много коли се изпочупиха по дупките в района, а международни фирми се отказаха от съдружие."

Инициативният комитет заявява още, че след многократни срещи и обещания от страна на община Карлово за ремонт на пътната инфраструктура и нулеви резултати, собствениците на фирми, служителите и работниците в Индустриалната зона, ще изразят недоволството си чрез граждански протест. Той ще се състои на 4 юли, понеделник от 7.30 до 8.30 часа. Протестът ще се изрази в затваряне на главния път Карлово-Пловдив на разклона за улица „Индустриална“. 

Организаторите призоват всички  жители и граждани, които желаят да подкрепят каузата за качествен ремонт на улица "Индустриална", да присъстват на протеста.

В началото на седмица от община Карлово разпространиха решение на Министерския съвет за одобрен проект за договор между правителството и община Карлово. Той предвижда Министерството на иновациите и растежа да предостави на община Карлово 2 690 732 лева за реконструкция на улица на „Индустриална“. Ремонтните дейности ще обхванат участък от 300-400 метра. Скандалният път се стопанисва от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От решението на Министерския съвет става ясно, че средствата се предоставят по Закона за насърчаване на инвестициите, като основанието за това е придобиването на Вагоноремонтния завод в Карлово от германската компания Ди Би Карго България.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?