Следвайте ни

Стотици рокери се поклониха пред Вазов и Левски

viber icon

Стотици рокери от цялата страна се поклониха  пред памениците на най-великите българи - Патриарха на българската литература в Сопот и Апостола на свободата в Карлово. Те направиха почетната си обиколка  в региона  около 12.00 часа на обяд, а със запалени фарове на моторите и с венци и цветя изразиха почитта си към Иван Вазов и Васил Левски. Поклонението на рокерите е традиционно и част ритуала при закриване на мотосезона. Всяка година в края септември мотористите се събират да изпратят лятото на историческата Манастирска поляна край Сопот.

Както "Марица" писа по-рано днес мотосъборът бе открит снощи с водосвет, а  са рокерските състезания, в които има много шум на мотори, смях и адреналин. Специална комисия отчете кой е първият пристигнал рокер, кой е дошъл от най-далече и кой мотор е с най-големи задни части.

Малко по-късно Подбалкана оглуша от състезанието „Най-шумен мотор“.

Днес следобед ще бъдат наградени победителите в скоростната отсечка, а довечера започват новите игри – за най-красив тунинг, дърпане на камион и канадска борба за мъже и за жени.

Довечера рокерите ще изпратят цялото с голям купон – „Епизод“ ще забият на историческата манастирска поляна. Група „Шеки“ ще вдигне още градуса на веселбата, гайди ще огласят цялата околност. А десетки ще проверят обича ли ги късметът в голямата рокерска томбола. Преди да закрият сезона, рокерите ще запалят факли и ще озарят нощта.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?