Следвайте ни

Стефан Янев и Кирил Петков идват във ВМЗ за среща с ръководството и синдикатите

viber icon

Служебният премиер Стефан Янев и министърът на икономиката в служебния кабинет Кирил Петков пристигат утре във ВМЗ ЕАД – Сопот. Те ще се срещнат с ръководството на дружеството и с ръководствата на синдикалните организации.

Очаква се една от темите, които ръководството на КТ „Подкрепа“ да постави е искането за оставка на Съвета на директорите. От два месеца профсъюзът алармира, че председателят на директорския борд Иван Карабатаков спира договори за доставка на матерали, с което се пречи на изпълнението на договори с клиенти на ВМЗ.

Друга очаквана тема, която  КТ „Подкрепа“  ще дискутира  е излизането на ВМЗ от Държавната консолидационна компания и преминаване на дружеството на директно подчинение на Министерството на икономиката. Служебният министър на икономиката Кирил Петков вече се изказа, че е за излизане на ВМЗ от държавния холдинг, но профсъюзът настоява това да стане незабавно. От КТ „Подкрепа“ във ВМЗ дори дадоха срок на Министерството на икономиката да направи това до края на тази седмица и насрочиха протест в София на 24 август.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?