49

Средногорска община ще налага марката "Био Брезово"

Община Брезово започва да налага марката „Био Брезово“ на продукти, произведени на нейна територия. Това ще се случи чрез изпълнение на проект „Развитие, популяризиране и валоризация на икономическия потенциал на община Брезово чрез изработване, промотиране и налагане на марката „Био Брезово“, финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобряване включването на уязвими групи“.
 
Програмен оператор е Министерството на образованието и науката, с което кметът Христо Енков подписа договор. В управлението на програмата партньор на МОН от страните донори е Норвежката асоциация на местните и регионалните власти, а международна партньорска организация е Съветът на Европа.
 
Основната цел на програмата е засилване на икономическото и социално сближаване, осигуряване на системен подход в местното развитие и намаляване на бедността чрез интегрирани мерки в сферата на образованието, осигуряването на заетост и здравеопазване.
Община Брезово ще изпълнява проекта съвместно с Аграрния университет-Пловдив. Споразумение за партньорство подписаха кметът Христо Енков и ректорът на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева.
Двете институции се споразумяха да работят заедно и по изпълнение на проект „Изграждане на консултативен център за биоземеделие, биоживотновъдство и пчеларство на територията на община Брезово“, финансиран също по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?